Ασφαλιση Κατοικιας

Το σπίτι που ζούμε, ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο, είναι ο χώρος μας, η καθημερινότητά μας, η ασφάλειά μας. Προστατεύοντάς το προστατεύουμε την ίδια μας τη ζωή

Ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη… η ασφάλιση της κατοικίας σας δεν περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους. Προστατεύει πολύ περισσότερες πτυχές της ζωής σας!

Η ασφάλιση κατοικίας δεν παρέχει προστασία μόνο στην οικοδομή αυτή καθεαυτή. Προστατεύει τα υπάρχοντά σας, πολύτιμα για σάς αντικείμενα καθώς και την προσωπική ευθύνη των μελών της οικογένειας στην οικία σας. Λαμβανομένου υπόψη ότι κάθε σπίτι-οικογένεια είναι μοναδική είναι φυσικό κάθε περίπτωση να απαιτεί την ξεχωριστή αντιμετώπιση. Και γι’ αυτό χρειάζεστε έναν αξιόπιστο επαγγελματία στο εν λόγω αντικείμενο ασφάλισης, ικανό να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες και να σας καθοδηγήσει στην λήψη των επιλογών εκείνων που να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε για σας την ασφάλεια κατοικίας: Πληροφορούμαστε από σας τι ακριβώς χρειάζεστε και αφού εντοπίσουμε τους κατάλληλους ασφαλιστικούς φορείς, σας προτείνουμε τελικώς εκείνους που προσφέρουν την αρμόζουσα σε εσάς προστασία. Μετά από αυτά, μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή σας αισθανόμενοι ασφαλείς με την κάλυψη σας.

Το σπίτι μας, η επίπλωσή του και τα αντικείμενα που επιλέγουμε να φυλάμε σε αυτό χρειάζονται την ασφάλιση που θα τα προστατεύσει από κάθε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί.

Προκειμένου να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση του σπιτιού σας, επιλέξτε προς μελέτη τα παρακάτω θέματα: Επιπρόσθετα μπορείτε να μας στείλετε e-mail, να μας καλέστε ή να μας επισκεφθείτε εκ του σύνεγγυς για να συζητήσετε τις ανάγκες σας με έναν έμπιστο συνεργάτη μας ή συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την εφαρμογή «πάρε μια προσφορά» σαν απόσπασμα στην ιστοσελίδα μας.

 

Γιατί χρειάζομαι ασφάλεια κατοικίας ;

Θα πούμε το προφανές: Η κατοικία σας είναι ο χώρος που ζείτε και όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα υπάρχοντά σας, αν είστε δε και ιδιοκτήτης του σπιτιού, το πιθανότερο είναι ότι αποτελεί και το μεγαλύτερο περιουσιακό σας στοιχείο. Είτε στην θέση του ιδιοκτήτη είτε του ενοικιαστού, η ασφάλιση κατοικίας καλύπτει περισσότερα από τα υπάρχοντά και τα περιουσιακά σας στοιχεία. Σας παραθέτουμε σειρά από λόγους που έχετε ανάγκη αυτήν την ασφάλιση.

 1. Οι τράπεζες που δίνουν τα στεγαστικά δάνεια απαιτούν τα κτίσματα να είναι ασφαλισμένα.
  Αν πάρετε ένα δάνειο για αγορά ή αναχρηματοδότηση του σπιτιού σας, οι δανειστές απαιτούν ασφαλιστική κάλυψη της κατοικίας. Στην περίπτωση που χτίζετε ένα σπίτι, πιθανώς να χρειαστεί να παρασχεθούν ειδικές καλύψεις κατά τη διάρκεια κατασκευής της οικοδομής.
 2. Η ασφάλιση είναι ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση καταστροφής της περιουσίας σας.
  Έχετε τους οικονομικούς πόρους για να επισκευάσετε ή να ξαναδημιουργήσετε το σπίτι σας και το περιεχόμενό του, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή κάποιας άλλης μεγάλης ζημιάς; Ακόμη και μικρές καταστροφές όπως (κεραυνοί, βλάβες σε συστήματα θέρμανσης-υδραυλικών και άλλων οικιακών συστημάτων, κλοπή ή βανδαλισμοί) είναι ικανές να σας δημιουργήσουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες.
 3. Χωρίς την συγκεκριμένη ασφάλιση δεν έχετε την κάλυψη της αστικής σας ευθύνης.
  Αν κάποιος τραυματιστεί στο σπίτι σας ή αν σας μηνύσει κάποιος για την πρόκληση σωματικής βλάβης ή ζημίας της ιδιοκτησίας του και είστε υπεύθυνος για αυτό, το κόστος που ενδεχομένως θα χρειαστεί να επωμιστείτε να είναι καταστροφικό από οικονομικής πλευράς, αν δεν έχετε εκ των προτέρων εξασφαλίσει την κατάλληλη προστασία.
 4. Αν είστε σε ενοίκιο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας του ιδιοκτήτη δεν καλύπτει τα προσωπικά σας υπάρχοντα.
  Με άλλα λόγια το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ιδιοκτήτη καλύπτει μόνο την οικοδομή όπου ζείτε, αλλά όχι τα υπάρχοντά σας εντός της κατοικίας. Αντιθέτως εάν συνάψετε εσείς ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας μπορείτε να  προστατεύσετε τα προσωπικά σας υπάρχοντα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ.α. σε περίπτωση πυρκαγιάς, κλοπής και άλλων κινδύνων.
 5. Δυσάρεστα γεγονότα συμβαίνουν.
  Ατυχήματα μπορεί να αποδειχτούν οικονομικά καταστροφικά, όπως μια πυρκαγιά. Στην περίπτωση που κριθείτε υπεύθυνοι για την ακούσια φθορά ξένης ιδιοκτησίας ή βλάβες που προκλήθηκαν σε κάποιον παρόντα στην ιδιοκτησία σας ή οπουδήποτε αλλού, θα πρέπει να έχετε προβλέψει να έχετε την κάλυψη της αστικής ευθύνης προκειμένου να αντεπεξέλθετε στο κόστος της ιατρική περίθαλψης του παθόντα και άλλα συναφών εξόδων που τυχόν προκύψουν. Αν είστε σε ενοίκιο, η προστασία της αστικής σας ευθύνης θα πρέπει να είναι ένα εξαιρετικά καίριο σημείο, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο μισθωτήριο του σπιτιού σας.
 6. Στην περίπτωση που έχετε ιδιαίτερα αντικείμενα αξίας τα οποία θέλετε να προστατεύσετε.
  Εάν έχετε στην κατοχή σας σπάνια κοσμήματα, ασημικά, έργα τέχνης, αντίκες, ηλεκτρονικά ή άλλα πολύτιμα είδη, μπορείτε να τα προστατεύσετε και αυτά επίσης. Η Consensus παρέχει την δυνατότητα να καλύψει και αυτά τα αντικείμενα αξίας.

Εν κατακλείδι, είτε είστε ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής, είναι για σας οικονομικά ασύμφορο να μην ασφαλιστείτε, καθώς στο ενδεχόμενο μιας οποιαδήποτε καταστροφής δεν θα είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε οικονομικά μόνος σας. Και εδώ ακριβώς είναι σημαντική και καθοριστικής σημασίας η συνδρομή της ασφαλιστικής εταιρείας. Η ασφάλιση μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, όμως με την καθοδήγηση του αξιόπιστου επιτελείου των συνεργατών μας θα σας φανεί πανεύκολη και χρησιμότατη.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΚΛΑΔΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Είμαστε στο πλευρό σας για την ασφάλιση του σπιτιού σας και των υπαρχόντων σας, βάσει των αναγκών σας και των δυνατοτήτων σας.
Επικοινωνήστε με έναν από τους εκπροσώπους μας και συζητήστε τις ασφαλιστικές σας ανάγκες.