Πόσο κοστίζει η διεθνής ασφάλιση υγείας;

Με τα προγράμματα διεθνούς ασφάλισης υγείας μπορείτε να διασφαλίσετε πως ότι και να συμβεί είτε σε εσάς είτε στην οικογένειά σας, θα έχετε την αναγκαία πρόσβαση για την περίθαλψη και τη νοσηλεία σας τόσο στη χώρα που έχετε δηλώσει σαν μόνιμο τόπο διαμονής όσο και κατά την παραμονή σας σε άλλες χώρες.

Παράμετροι που παίζουν ρόλο στο κόστος της ασφάλισης είναι:

  • η ηλικία του ασφαλισμένου ή των ασφαλισμένων. Είναι ένας παράγοντας που προσμετράται με τη λογική ότι όσο ένας άνθρωπος μεγαλώνει είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας.
  • ο αριθμός των μελών που εντάσσονται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο
  • η γεωγραφική κάλυψη που υπάρχει στο εκάστοτε συμβόλαιο. Οι χώρες που καλύπτονται στα international health insurance συμβόλαια διαμορφώνουν και το κόστος με δεδομένο ότι σε κάθε χώρα οι διαφορές στις δαπάνες υγείας είναι μεγάλες. Σύμφωνα με τη μελέτη της Pacific Prime “Cost of International Health Insurance” τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για μεμονωμένα άτομα κοστίζουν κατά μέσο όρο 3.150 δολάρια στην Τανζανία μέχρι και 11.942 δολάρια στις ΗΠΑ. Αντίστοιχα, όπως αναγράφει η μελέτη, τα συμβόλαια για οικογένειες κυμαίνονται από 9.250 δολάρια στην Ανγκόλα μέχρι 34.298 δολάρια στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα τα προγράμματα αυτά παρέχονται από διεθνείς εταιρείες.